Ondanks kansenregen wint ADO met nipte cijfers van De Graafschap

14 mei om 23:22

ADO Den Haag heeft goede zaken gedaan in de strijd om promotie. De Hagenezen waren een stuk beter dan De Graafschap en creëerden veel kansen. Ondanks het grote verschil in kansen bleef de marge beperkt. Er werd "slechts" met 2-3 gewonnen van de Superboeren.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een indrukwekkende sfeeractie van de supporters van De Graafschap. Er was een enorm spandoek op de tribune om de spelers te motiveren. Het was ADO Den Haag dat het eerste doelpunt leek te maken. Na drie minuten dacht de club uit Den Haag op voorsprong te komen, maar de doelpuntenmaker Henk Veerman stond buitenspel. Niet lang daarna leek ADO opnieuw op voorsprong te komen door een eigen doelpunt van keeper Thijs Jansen. De keeper wist de ongelukkige terugspeelbal nipt van de lijn te halen. Het was verrassend genoeg De Graafschap dat het eerste doelpunt van de wedstrijd wist te maken. Na een voorzet belandde de bal bij Alexander Büttner, die de bal met een krachtige uithaal in het net wist te krijgen.

Het regende kansen voor ADO Den Haag in de eerste helft, maar de ploeg had grote moeite de kansen te benutten. In de dertigste minuut was het dan eindelijk Amir Absalem die de bal namens de bezoekers in het net kopte en zijn ploeg daarmee op gelijke hoogte te zette. Twee minuten later leek ADO zijn doelpuntenaantal te verdubbelen. Veerman had de bal voor het intikken, maar schoot naast het net. Met een 1-1 tussenstand zochten de spelers de kleedkamer op in de sfeervolle Vijverberg.

Direct na rust kreeg ADO een gigantische kans om op voorsprong te komen. Weer was het Veerman die het vizier niet op scherp had staan, hij schoot de bal van dichtbij naast het doel. Het bleef een kansenregen voor de club uit de Hofstad, maar na 55 minuten werd de wedstrijd stilgelegd vanwege een medische noodsituatie op de tribune. Scheidsrechter Marc Nagtegaal wilde de wedstrijd weer vervolgen, maar daar waren de supporters het niet mee eens. Zij gooiden bekers op het veld, waarna de wedstrijd alsnog tijdelijk stil kwam te liggen.

Na de onderbreking ging ADO verder waar het gebleven was en bleef de verdiende voorsprong dan ook niet uit. In de 59ste minuut was het oud-Superboer Daryl van Mieghem die ADO op voorsprong zette. Nog geen tien minuten later schoot Alex Schalk de uitclub helemaal op rozen en bracht de spits de marge op twee doelpunten. Pas in het laatste kwart van de wedstrijd kreeg De Graafschap wat mogelijkheden om terug te komen in de wedstrijd. Toch waren de kansen op 1-4 groter dan die van de thuisploeg. De Graafschap probeerde het wel, maar er bleef ook in het tweede bedrijf veel misgaan bij de Superboeren. In de laatste fase kwamen zij terug in de wedstrijd dankzij een penalty. Deze wist Jeffrey Fortes te benutten, waardoor er komende zaterdag nog genoeg is om voor te spelen.

Zaterdag nemen beide ploegen het weer tegen elkaar op. In Den Haag zal De Graafschap de 2-3 eindstand goed moeten maken om nog aanspraak te maken op promotie naar de Eredivisie.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!