Mee de Eredivisie in: Willem II-directeur verwacht verlenging trainer Maes

Mee de Eredivisie in: Willem II-directeur verwacht verlenging trainer Maes
16 mei om 12:57

Tom Caluwé, de nieuwe technisch directeur van Willem II, is vol vertrouwen dat trainer Peter Maes zijn contract bij de club zal verlengen. "Beide partijen willen heel graag", meldt Caluwé tegenover het Brabants Dagblad. Maes werd dit seizoen kampioen van de Keuken Kampioen Divisie met de Tilburgers.

Caluwé verwacht contractverlenging Peter Maes bij Willem II

Tijdens de eerste echte werkdag van Caluwé in Tilburg was het verlengen van Maes' contract al direct een belangrijk gespreksonderwerp. "Dat is prioriteit nummer één", aldus de Belg, die optimistisch is over de voortgang van de gesprekken. "Het belangrijkste is dat beide partijen heel graag willen. Dan denk ik dat je ervan uit kunt gaan dat je een contractverlenging op korte termijn in orde krijgt. Dat is de ambitie, dat is onze wens, ook het gevoel bij Peter zit goed."

Caluwé, die landgenoot Maes al langere tijd volgt en zijn prestaties bij clubs als KV Mechelen en KSC Lokeren bewondert, benadrukt de capaciteiten van Maes als langetermijncoach. "Hij heeft aangetoond dat hij ook een coach is die op de langere termijn iets kan neerzetten. Dat is belangrijk, en dat is ook de reden dat we graag met hem verder willen."

Willem II keert na twee seizoenen terug in de Eredivisie. In het seizoen 2019/2020 werd de club door het afgebroken 'coronaseizoen' zelfs nog vijfde.