Bij deze club keert de bij Ajax vertrokken Gerry Hamstra terug in de Eredivisie

Bij deze club kan de bij Ajax vertrokken Gerry Hamstra terugkeren in de Eredivisie
24 mei om 20:13
Laatste update: 24 mei om 20:13

PEC Zwolle heeft Gerry Hamstra vastgelegd voor de functie van technisch directeur. Hamstra was tussen april 2021 en 2023 werkzaam bij Ajax. Als technisch manager is het de bedoeling dat Hamstra gaat samenwerken met algemeen directeur Xander Czaikowski. 

Hamstra was in eerste instantie bij Ajax de assistent van Marc Overmars. Na het omstreden vertrek van Overmars nam Hamstra deels de verantwoordelijkheid voor het technisch beleid van de Amsterdamse club over. Sinds zijn vertrek in 2023 bij de club uit de hoofdstad zit de bestuurder zonder club. Bij zijn vertrek liet hij weten dat hij als doel had om directeur voetbalzaken te worden en alle verantwoordelijkheid te dragen die daarbij hoort. Zo'n functie was bij Ajax niet mogelijk, waardoor Hamstra zijn contract dat tot medio 2024 liep niet uitdiende. 

Op dit moment ligt de verantwoordelijkheid voor het technisch beleid van PEC Zwolle bij Mark Coonen. Het stichtingsbestuur heeft zich lange tijd moeten buigen over de nieuwe bestuurstructuur en was ondertussen al begonnen met de zoektocht naar een nieuwe technisch directeur, aldus de Stentor. Ruim een jaar na zijn vertrek uit Amsterdam gaat Hamstra dus weer aan de slag in de Eredivisie. Bij PEC Zwolle treft Hamstra in de persoon van Johnny Jansen een oude bekende. 

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!