Deze speler moet zijn examens uitstellen door deelname aan het EK

Deze speler moet zijn examens uitstellen door deelname aan het EK

16 mei om 23:55

Warren Zaire-Emery is opgenomen in de selectie van Frankrijk voor het EK 2024. De achttienjarige middenvelder van Paris Saint-Germain zal hierdoor zijn schoolexamens moeten uitstellen.

Zaire-Emery beleeft dit seizoen zijn doorbraak bij PSG onder leiding van Luis Enrique. In de Ligue 1 was de middenvelder in 26 wedstrijden goed voor twee treffers en drie assists. Voor Frankrijk kwam Zaire-Emery twee keer in actie.

De jonge ster is opgetogen over zijn oproep, maar moet zijn eindexamens verschuiven om aan het EK deel te nemen. "Ik ben erg blij dat ik op de lijst sta. Het is een van de beste competities om met het Franse team te spelen. Ik ben trots om mijn land te vertegenwoordigen", zei de speler tegen TF1. Zaire-Emery heeft toestemming gevraagd om zijn examens in september te doen, zodat hij zich volledig op het EK kan richten en in de zomer kan studeren.

De Franse talentvolle middenvelder hoopt het EK te winnen en zijn diploma in hetzelfde jaar te behalen. Naast het EK zou hij ook nog deel kunnen uitmaken van het U23-team van Thierry Henry voor de Olympische Spelen in Parijs. PSG lijkt echter terughoudend om hem te laten deelnemen aan het toernooi, gezien de intensieve aard van toernooivoetbal en de noodzaak voor de speler om te rusten voor het nieuwe seizoen.

Zaire-Emery hoopt zowel op succes met de Équipe de France als op academisch gebied, waarbij hij glimlachend verklaarde: "Ik hoop beide te halen."

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!