Deschamps verrast: middenvelder keert na twee jaar terug in het Franse elftal

Kanté keert na twee jaar terug in het Franse elftal
16 mei om 20:55

Didier Deschamps heeft voor een daverende verrassing gezorgd, die vele wenkbrauwen deed fronsen: N'Golo Kanté maakt deel uit van de voorselectie van Frankrijk. In totaal selecteerde Deschamps 25 spelers voor in zijn voorselectie. 

Kanté speelde voor het laatst in juni 2022 voor Les Bleus. De 33-jarige middenvelder leek zijn eigen ruiten te hebben ingegooid met zijn transfer naar Al-Ittihad. Bij de Saoedies speelde de middenvelder dit seizoen 41 wedstrijden, waarin hij goed was voor vier doelpunten en zes assists. Kanté kampte in zijn tijd bij Chelsea met de nodige blessures, maar bleef dit seizoen ongedeerd. 

In de zomer van 2023 maakte de Fransman de overstap van Chelsea naar Al-Ittihad. Bij de Londenaren was de middenvelder zeer succesvol met onder andere het winnen van de Engelse beker, de Europa League en de Champions League. Ook werd hij met The Blues kampioen van Engeland. Een prestatie die hij in zijn laatste seizoen bij Leicester City ook al wist te behalen. 

De interlandcarrière van Kanté mag ook als zeer succesvol worden bestempeld. In 2018 werd hij met zijn land wereldkampioen. Drie jaar later won Frankrijk met Kanté in de gelederen de Nations League. 

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!