KNVB aanstelling bij duel tussen Roda en NAC doet wederom wenkbrauwen fronsen

KNVB aanstelling bij duel tussen Roda en NAC  doet wederom wenkbrauwen fronsen
17 mei om 19:30

Volgens Mike Verweij heeft de KNVB opnieuw een opmerkelijke VAR aangesteld. Tijdens de play-off wedstrijd tussen Roda JC en NAC Breda zal Richard Martens de videobeelden beoordelen. Mertens woont echter 'op loopafstand' van Breda.

Maandag won NAC met 3-1 van Roda in de heenwedstrijd van de play-offs. De club uit Kerkrade moet in eigen huis vrijdagavond dus hard aan de bak om de schade te herstellen en kans te blijven maken op promotie naar de Eredivisie.

 In de podcast Kick-Off van De Telegraaf vertelt Verweij dat hij een 'uitstekende tip' kreeg over de wedstrijd van vrijdag. "Dat Richard Martens vanavond de VAR van dienst is bij Roda JC tegen NAC. Die woont op loopafstand van Breda. In feite moet je er gewoon vanuit gaan dat iedereen integer is, anders kom je niet zo ver in de scheidsrechterswereld. Alleen: als KNVB, wáárom doe je dit die mensen aan. Als hij nu vanavond een dubieuze beslissing neemt...", aldus Verweij.

Eerder deze week was er al de nodige commotie over een aanstelling van de KNVB. Bas Nijhuis mag namelijk geen westrijden van FC Twente fluiten, maar is wel aangewezen als scheidsrechter voor het duel tussen AZ en FC Utrecht, waar het resultaat van belang kan zijn voor de Tukkers. "Wáárom breng je die man in de problemen?", vraagt Verweij zich af. "Het zal je gebeuren dat Twente gelijkstaat bij PEC Zwolle en er komt een fifty-fiftymomentje en Nijhuis geeft iets wel of niet. Dan kan zijn carrière zwaar beschadigd raken. Terwijl: Makkelie, Gözübüyük, Higler... je kunt iedereen bedenken die die wedstrijd kan fluiten. Waarom zoek je het op?", besluit de journalist.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!