Beroemdste servet ter wereld: Messi's eerste contract voor monsterbedrag geveild

Beroemdste servet ter wereld: Messi's eerste contract voor monsterbedrag geveild

17 mei om 22:55

Op een veiling is het servet verkocht waarop Lionel Messi zijn eerste contract ondertekende. De koper betaalde maar liefst 900.000 euro voor het unieke item, zo meldt het Britse veilinghuis Bonhams.

Het veilinghuis uit Londen verwachtte dat de verkoopprijs tussen de 300.000 en 500.000  pond (350.000-600.000 euro) zou liggen. "Ja, het is een papieren servet, maar het is het beroemde servet dat aan het begin stond van de carrière van Lionel Messi", legt het Bonhams uit.

In 2000 tekende de Argentijnse sterspeler zijn eerste contract bij FC Barcelona. De toenmalige sportief directeur Carles Raxach schreef een aantal op een servet om de toen 13-jarige Messi naar zijn club te halen. "Het servet veranderde het lot van zowel de club als Messi zelf, die een van de grootste spelers aller tijden zou worden", aldus Bonhams.

De Argentijn speelde maar liefst 778 wedstrijden voor FC Barcelona, waarin hij goed was voor 672 doelpunten. Messi won met FC Barcelona 34 hoofdprijzen: 10 landstitels, 4 Champions Leagues, 7 Spaanse bekers, 7 Spaanse supercups, 3 Europese Super Cups en 3 wereldtitels voor clubs. Ook als individuele speler wist hij prijs na prijs binnen te slepen. Sinds dit seizoen staat Messi onder contract bij het Inter Miami van David Beckham.