Kroes duidelijk over transferplannen Ajax: "Ik moét gewoon spelers kwijt"

Kroes duidelijk over transferplannen Ajax:
18 mei om 08:55
Laatste update: 18 mei om 08:58

Alex Kroes hoopt snel enkele spelers van de hand te doen bij Ajax om de financiële situatie te verbeteren. De technisch directeur van de Amsterdammers geeft te kennen dat Ajax bij de huidige stand van zaken niet zomaar de transfermarkt op kan om spelers te halen. 

Kroes spreekt in een uitgebreid interview met het Noordhollands Dagblad over de uitdagingen die bij Ajax liggen nu voor het tweede seizoen op rij geen Champions League-voetbal wordt gehaald. "Sleutelposities zijn te lang onbemand of niet goed bemand geweest. En als je zoals nu twee jaar op rij geen Champions League speelt, maar wel een Champions League-begroting hebt, dan hakt dat er financieel natuurlijk in. Wetende dat Ajax daarvoor in de coronaperiode allerlei omzet misliep en tegemoetkomingen heeft gedaan naar supporters. Dus eigenlijk zijn het al drie financieel zware jaren", begint de bestuurder van Ajax.

Ajax gaat in de zomer afscheid nemen van enkele spelers, hoopt Kroes. "Het is niet verstandig om nu allerlei spelers binnen te halen, terwijl er nog niemand is verkocht. Dus moeten we ruimte creëren om vervolgstappen te zetten. Ik móet gewoon spelers kwijt. Als er niemand weg wil, dan zal de trainer het met dit aantal moeten doen. Gelukkig hebben we nog even de tijd", besluit Kroes. 

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!