Lijnders staat voor afscheid: dit is waarom de Liverpool-assistent naar Salzburg gaat

Lijnders staat voor afscheid: dit is waarom de Liverpool-assistent naar Salzburg g
18 mei om 10:51

Pepijn Lijnders neemt dit weekend afscheid bij Liverpool en begint komend seizoen bij RB Salzburg aan zijn tweede avontuur als hoofdtrainer. VoetbalNieuws vertelt je waarom de keus op Oostenrijk is gevallen.

Lijnders kende bij Liverpool een zeer succesvolle periode. Als rechterhand van Jürgen Klopp won de assistent onder meer de Premier League, de Champions League en de FA Cup. Nu wacht, na een periode bij NEC, zijn tweede avontuur in Oostenrijk.

Waarom vertrekt Lijnders naar Salzburg?

In gesprek met het Algemeen Dagblad gaat Lijnders in op zijn keuze. "Ik denk dat die club en ik ook weer goed bij elkaar gaan passen. Vorig jaar zomer informeerde Salzburg al eens bij mijn zaakwaarnemer. Ze kwamen afgelopen januari terug toen Jürgen en ik ons vertrek bij Liverpool aankondigden", begint de huidig assistent.

"Als je mijn carrière bekijkt, loopt daar een heel duidelijke rode draad doorheen: het ontwikkelen van spelers en helpen bij het laten doorstromen van talent. Salzburg staat ook voor jeugd. En voor dynamisch, creatief, een duidelijk spelidee, vastbesloten in wat ze willen. Zij zien verandering als een uitdaging. Het klikte in de gesprekken vanaf het eerste moment." Na de zomer wacht Lijnders dus een avontuur in Oostenrijk. Salzburg werd daar de laatste tien jaar kampioen, maar dit seizoen gaat de titel naar Sturm Graz.