Dit is waarom Kane enorm baalt van de derde plaats van Bayern München

Dit is waarom Kane enorm baalt van de derde plaats van Bayern München

19 mei om 07:23

Bayern München verspeelde zaterdag op de slotdag van de competitie de tweede plaats. Sportief gezien een domper voor de Duitsers, mar dit heeft ook gevolgen voor komend seizoen. VoetbalNieuws legt je uit waarom met name Harry Kane hier van zal balen.

Kane ging afgelopen zomer naar Bayern met één doel, prijzen pakken. De Engelsman slaagde daar in Engeland niet in en wist ook in Duitsland zijn naam als doelpuntenmachine waar te maken. Prijzen pakken gaat echter net zo stroef. Bayern werd dus derde in de competitie en werd in de bekertoernooien al uitgeschakeld.

Waarom baalt Kane enorm van de derde plaats van Bayern?

Het verschil tussen de tweede of derde eindklassering lijkt niet groot, maar voor komend seizoen zit er wel degelijk een enorm verschil in. Bayer Leverkusen kroonde zich tot kampioen, maar staat ook in de finale van de DfB Pokal. Daarin wacht de ploeg van Xabi Alonso FC Kaiserslautern en de verwachting is dat de trotse kampioen die wedstrijd zal gaan winnen.

Komend seizoen speelt Leverkusen als kampioen al de strijd om de Duitse Supercup. Daarin treffen zij de bekerwinnaar, maar als zij zelf de beker winnen, dan treffen zij de nummer twee van de competitie. Aangezien VfB Stuttgart die plaats overnam, spelen zij hoogstwaarschijnlijk begin komend seizoen tegen Leverkusen voor de Supercup. Kane ziet hierdoor wederom een kans op een prijs als sneeuw voor de zon verdwijnen.