Slot deelt update voor Koeman: 'Normaal gesproken kan hij aanwezig zijn'

Slot deelt update voor Koeman: 'Normaal gesproken kan hij aanwezig zijn'

19 mei om 15:46

Arne Slot heeft een belangrijke update gegeven over Quinten Timber, die nog steeds herstellende is van een blessure. Ondanks zijn plek in de Oranje-voorselectie is het onzeker of hij volledig fit zal zijn voor het EK 2024. Slot blijft echter optimistisch over zijn herstel.

"Normaal gesproken verwachten wij en Quinten dat hij volgende week aanwezig kan zijn bij de eerste training en die hopelijk ook mee kan maken op het veld", aldus Slot voorafgaand aan het duel met Excelsior voor de camera's van ESPN. "Ik heb de laatste jaren al heel vaak gezegd dat een revalidatieproces nog wel eens voor een kink in de kabel kunnen zorgen, maar normaal gesproken verwachten wij weinig problemen."

Oranje begint het EK op 16 juni met de wedstrijd tegen Polen. Daarvoor speelt de ploeg van bondscoach Ronald Koeman twee oefenwedstrijden tegen Canada en IJsland. Op 29 mei maakt hij zijn definitieve selectie bekend.

Ondertussen nam Slot afscheid van Feyenoord, voordat hij vertrekt naar Liverpool. De vakken X, R, S en T in De Kuip bleven leeg, maar er hing een spandoek voor Slot. "Heel mooi", zei Slot. "Heel jammer dat er geen mensen zitten, omdat een volle Kuip met niets te vergelijken is."