Kopzorgen voor Southgate en Engeland: steraanvaller ontbreekt mogelijk op het EK

Kopzorgen voor Southgate en Engeland: steraanvaller ontbreekt mogelijk op het EK

20 mei om 11:10
Laatste update: 20 mei om 11:10

Harry Kane is dit seizoen verreweg de beste spits van Europa, maar of de aanvaller van de partij is op het EK is een groot vraagteken. VoetbalNieuws.nl vertelt je waarom en legt de situatie uit.

Kane wist dit seizoen van geen ophouden. Week in week uit wist de Engelsman te scoren met een totaal van 36 doelpunten in de Bundesliga. Niemand wist de spits te stoppen, maar een blessure kan dat wellicht wel.

Waarom kan Kane het EK gaan missen?

Kane speelde sinds de verloren wedstrijd tegen Real Madrid geen minuut meer. De reden: een fikse rugblessure. BILD meldt dat Kane al vertrokken is uit München om naar een speciale arts te gaan. De afgelopen weken zouden zijn klachten zijn verergerd en de kans op EK-deelname neemt met de dag af.

Trainer Thomas Tuchel vertelde op de persconferentie al dat het niet goed gaat met Kane. "We hebben injecties geprobeerd en andere behandelingen, maar zijn rug heeft het volledig begeven. Het is alleen maar slechter geworden en hij kreeg er last van bij de kleinste, alledaagse bewegingen. Trainen is nu uitgesloten."

Kane zelf zou nog altijd optimistisch zijn, maar of dat tegen beter weten in is, is de vraag. 16 juni neemt Engeland het in de eerste groepswedstrijd op tegen Servië. Of Kane dat gaat halen, is dus de vraag.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!