'Nice heeft opvolger vertrekkende Farioli op het oog': wie neemt het stokje over?

Bruno Génésio moet de nieuwe trainer van Nice worden
20 mei om 13:30

OGC Nice heeft de opvolger van Francesco Farioli al in het vizier. Een oud-speler van de club zou het stokje moeten overnemen als de Italiaan vertrekt bij de club. Wie staat op het verlanglijstje bij Nice? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Dat Farioli gaat vertrekken bij Nice wordt steeds duidelijker. De Italiaan geniet van concrete interesse van Ajax, maar ook Brighton & Hove Albion en AC Milan zouden op het vinkentouw zitten. Daarmee hebben Les Aiglons volgend seizoen een nieuwe hoofdcoach nodig. Sinds 1 juli 2023 is Farioli pas de hoofdtrainer van Nice en daarmee is er dus al weer snel werk aan de winkel. Na Christophe Galtier, Lucien Favre en Didier Digard lijkt het oog wederom gevallen te zijn op een Fransman.

Wie zal Farioli mogelijk opvolgen bij Nice?

Volgens de Frans sportkrant L'Equipe heeft Nice zijn oog laten vallen op Bruno Génésio. 'Bruno Génésio, de voormalig coach van Rennes, voldoet aan alle eisen om bij Nice de taak over te nemen van Francesco Farioli, wiens vertrek naar Ajax Amsterdam de komende dagen zou kunnen worden aangekondigd', aldus L'Equipe. Als speler was de Fransman ook al actief bij Nice. Hij werd midden november ontslagen als coach van Stade Rennes en is sindsdien clubloos. Over de afkoopsom van Farioli maakt de Franse sportkrant zich ook geen zorgen. 'Gegeven zijn lage salaris, ronde de zeventigduizend euro per maand, en zijn korte contractduur, moet deze compensatie geen obstakel vormen voor Ajax.'

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!