Dit zegt Te Kloese over de overstap van Slot naar Liverpool

Dit zegt Feyenoord-directeur Te Kloese over de overstap van Slot naar Liverpool

20 mei om 20:00

Dennis Te Kloese gunt Arne Slot zijn overstap naar Liverpool. De algemeen directeur van Feyenoord spreekt zich op de clubsite uit over de deal met de Engelsen. VoetbalNieuws brengt je op de hoogte!

Het hing al een hele lange tijd in de lucht, maar maandagavond presenteerde Liverpool dan eindelijk Slot als nieuwe manager. "Als Feyenoord zijnde laat je niet graag een trainer gaan die zoveel voor de club heeft betekend als Arne", steekt Te Kloese van wal. "Tegelijkertijd begrijpen we natuurlijk heel goed dat werken bij een club als Liverpool voor hem een bijzondere en unieke kans is. Met dat in ons achterhoofd zijn we het gesprek aangegaan om te kijken of we er samen uit zouden komen, en dat is uiteindelijk gelukt."

"We kunnen met trots en dankbaarheid terugkijken op de jaren dat Arne onze hoofdtrainer was. Onder zijn leiding en met een groep hele goede mensen om hem heen hebben spelers zich uitstekend ontwikkeld, is het publiek vermaakt met mooi voetbal en, zeker niet onbelangrijk, zijn prachtige resultaten behaald", vervolgt Te Kloese. "Arne heeft onmiskenbaar zijn stempel gedrukt op Feyenoord, en daarmee niet alleen aan voetbalminnend Nederland maar ook over de grenzen laten zien waar we als club voor staan en toe in staat zijn. Liverpool krijgt er een buitengewoon vakman bij."

Te Kloese is al weer bezig met de zoketocht naar een geschikte opvolger van Slot. "Het nadenken daarover is natuurlijk al een hele tijd geleden begonnen omdat wij ook wel wisten dat er een reële kans was dat het zou lopen zoals het nu is gelopen met Arne", erkent de directeur. "Het fundament dat de afgelopen jaren is gebouwd is heel sterk met een groot team van vakmensen, maar de hoofdtrainer is natuurlijk wel een cruciale schakel daarin. Ik heb er vertrouwen in dat we een zeer geschikte kandidaat gaan vinden waardoor Feyenoord kan voortborduren op de recente successen."