Ronald Koeman heeft vertelt nog te twijfelen over deze speler

Koeman twijfelt over deelname van Oranje-aanvaller op het EK in Duitsland

21 mei om 09:07

Ronald Koeman is nog niet zeker of hij Steven Bergwijn meeneemt naar het EK 2024 in Duitsland. De bondscoach uitte zijn twijfels bij Veronica Offside over de Ajax-aanvaller, ondanks dat hij de voordelen van zijn aanwezigheid benoemt. VoetbalNieuws.nl legt zijn uitspraken aan je voor.

"We hebben nog een trainingskamp van drie dagen in Zeist, daarin moet ik keuzes maken," aldus Koeman. "Of ik Bergwijn mee ga nemen naar het EK? Daar ben ik nog niet over uit." Koeman benadrukte dat Georginio Wijnaldum wel zeker is van een plek in de selectie. Wim Kieft, ook aanwezig in het programma, beschreef Bergwijn als een 'wispelturige speler' die dit seizoen teleurstelde, maar recent weer wat beter presteerde.

Koeman blijft echter fan van Bergwijns speelstijl, hoewel hij realistisch is over zijn prestaties dit seizoen. "Hij is nog steeds een speler met veel creativiteit. Hij heeft die actie en kan op beide flanken spelen. Alleen heeft hij geen goed seizoen, dat is duidelijk," zei Koeman. Bergwijn behoort tot de zes aanvallers in de voorselectie, samen met Brian Brobbey, Wout Weghorst, Cody Gakpo, Memphis Depay en Donyell Malen.

Dit seizoen scoorde Bergwijn twaalf goals en gaf vier assists in de Eredivisie. Europees gezien bleef zijn bijdrage beperkt tot één doelpunt en één assist. De definitieve selectie voor het EK maakt Koeman op 29 mei bekend.