Wat zegt Xabi Alonso over Frimpong en hoe kijkt de back naar een transfer?

Xabi Alonso over Jeremie Frimpong en Frimpong zelf over een transfer
22 mei om 06:45

Xabi Alonso ziet Jeremie Frimpong als een essentieel deel van zijn elftal. De Spaanse oefenmeester kan niet zonder zijn rechtervleugelverdediger. Wat zegt Alonso precies over Frimpong en hoe kijkt de Nederlander tegen zijn toekomst aan? VoetbalNieuws.nl geeft je antwoord.

De Europa League-finale staat op het programma. Bayer Leverkusen neemt het daarin op tegen Atalanta. Voor Die Werkself is het huidige seizoen een droomseizoen en een treble is nog altijd mogelijk. Eerder won Leverkusen de Bundesliga al en niet lang na de finale in Ierland wacht in eigen land de bekerfinale. Met Alonso aan het roer verloor Leverkusen geen van de laatste 51 duels, een record. Nog nooit eerder bleef een ploeg zo lang ongeslagen en in de ogen van de Spanjaard speelt Frimpong daar een belangrijke rol in. 

Wat zegt Alonso over Frimpong?

"Hij is een sleutelspeler voor ons", klinkt het uit de mond van Alonso op de aflsuitende persconferentie voor de Europa League-finale. "Jeremie is belangrijk voor de ploeg, maar ook voor mij. Hij heeft me geholpen bij de aanpassing van spelers. Het is een topgozer. Jeremie zorgt voor vrolijkheid in de kleedkamer. Hij heeft zich niet alleen als voetballer ontwikkeld, maar ook als prof. Op het veld is hij een speciale speler. Er zijn niet veel Jeremie Frimpongs."

De mooie woorden van zijn trainer ziet Frimpong ook als een compliment. "Onze relatie is erg goed. Hij gelooft in mij en ik geloof in hem", concludeert hij voor de camera's van de NOS. "Voor een speler is het fijn als de coach in je gelooft. Je kunt vrijer voetballen als je weet dat je zijn steun hebt. Hij was een geweldige speler. Als iemand als Alonso vertrouwen in je heeft, dan doet dat iets met je zelfvertrouwen."

Wat zegt Frimpong over zijn toekomst bij Leverkusen?

Hoogstwaarschijnlijk zal Ronald Koeman Frimpong ook meenemen naar het EK in Duitsland. De wingback behoort tot de voorlopige selectie en lijkt zeker te zijn van zijn plek. Echter is het touwtrekken achter de schermen al begonnen om zijn diensten. Verschillende topclubs tonen na het geweldige seizoen interesse in Frimpong, maar zelf trekt hij zich er niet zoveel van aan. "Het is een geweldige tijd om speler van Leverkusen te zijn. Ik heb geen idee waar die verhalen vandaan komen. Daar ben ik niet mee bezig. Ik ben heel blij bij Leverkusen. Voorlopig ga ik nergens heen."

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!