Waar speelt de Europa League-finale zich af?

Niet de eerste keer in Ierland: waar speelt de Europa League-finale zich af?

22 mei om 08:45

De eerste Europese finale van het seizoen staat op het programma. In de strijd om de Europa League nemen Bayer Leverkusen en Atalanta het tegen elkaar op om te bepalen wie er met de beker vandoor gaat. Waar en in welk stadion vindt de finale plaats? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Er zal veel op het spel staan in de Europa League-finale van het seizoen 2023/2024. Geen van beide ploegen won ooit een Europese hoofdprijs en daarmee zal er een primeur zijn. Bayer Leverkusen verloor geen van de laatste 51 wedstrijden onder leiding van Xabi Alonso en kroonde zich voor het eerst in de geschiedenis als ongeslagen kampioen. Waar Die Werkself al succes kende, weet Atalanta al hoe het is om een finale te verliezen. In het Stadio Olympico in Rome was Juventus te sterk in de Coppa Italia-finale.

Waar speelt de finale van de Europa League zich af?

In het Aviva Stadium in Dublin, Ierland zal er op woensdag 22 mei om 21.00 uur voor het eerst gefloten worden voor de aftrap van de wedstrijd. Het stadion biedt plaats aan vijftigduizend mensen en is normaliter de thuishaven van de Ierse nationale ploeg en dient tevens ook als het nationale rugbystadion. In 2010 werd het geopend en het is de tweede keer dat het Aviva Stadium in Ierland toneel is van de Europa League finale. In 2011 stonden FC Porto en SC Braga tegenover elkaar in een totaal Portugese finale. Os Dragões bleek uiteindelijk de betere door een treffer van Radamel Falcao. Vlak voor rust scoorde hij het enige doelpunt en zo won FC Porto voor de tweede keer de Europa League.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!