'Naast Barça nog meer geïnteresseerden: Simons heeft clubs voor het uitkiezen'

Xavi Simons ook begeerd door Bayer Leverkusen, Chelsea, Newcastle en Man United
22 mei om 08:15
Laatste update: 22 mei om 08:15

Xavi Simons heeft komende zomer de clubs voor het uitkiezen. Een nieuwe huurtransfer zit eraan te komen en meedere topclubs hebben zich in Parijs gemeld voor de diensten van Simons. Om welke clubs gaat het? VoetbalNieuws.nl zet ze voor je op een rij. 

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Simons komend seizoen het shirt van PSG zal dragen. Les Parisiens willen de Nederlander absoluut niet kwijt, maar wel zit er wederom een huurtransfer in het verschiet. RB Leipzig wil graag verder met de Nederlander, maar door de andere interesse zou het bijzonder zijn als Simons bij zijn huidige werkgever blijft. Dit seizoen speelde hij 32 Bundesliga wedstrijden en kwam daarin tot acht doelpunten. Ook leverde hij dertien assists af en werd hij verkozen tot speler van de maand in Duitsland.

Welke clubs willen Simons hebben?

'Maximale concurrentie voor Xavi Simons', kopt Mundo Deportivo over de volgende bestemming van Simons. Eerder werd al duidelijk dat FC Barcelona de oud-jeugdspeler graag volgend seizoen ziet terugkeren naar Spanje. Door de finaniële problemen lijkt de huurdeal een uitstekende uitweg voor beide partijen, want ook Simons wil graag terug naar zijn oude club. Toch zijn er ook andere genadigden. Ook Bayern München wil zich versterken, zo bleek gisteren uit informatie van Sky Sports DE.

Echter zijn er volgens het Spaanse medium nog meer clubs die interesse hebben. 'Zoals MD heeft vernomen, wordt Xavi Simons ook gevolgd door een ander Duits team. Xabi Alonso 's Bayer Leverkusen en drie Premier League-teams: Manchester United, Chelsea en Newcastle United.' Daarmee komt het totaal aantal clubs wat zich wil versterken met de buitenspeler op zeven te staan.

Echter denkt Mundo Deportivo ook al te weten waar Simons heen wil. 'Simons wil er alles aan om terug te keren naar Barça, zijn droom sinds hij op 12-jarige leeftijd bij La Masia kwam. In de huidige Barça-ploeg heeft hij verschillende vrienden van zijn generatie, zoals Gavi, Balde of Fermín , met wie hij graag weer zou willen spelen en Barça terug zou willen brengen naar de plek die het verdient in de geschiedenis.'

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!