Marten de Roon over de kansen van Atalanta tegen Bayer Leverkusen

Hoe ziet De Roon de kansen van Atalanta en tegenstander Bayer Leverkusen?

22 mei om 11:20

Marten de Roon denkt dat Atalanta een goede kans maakt om te winnen van Bayer Leverkusen. Toch spreekt de Nederlandse middenvelder met veel lof over de tegenstander in de Europa League-finale. Wat zegt De Roon precies? VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken op een rij.

Zelf zal De Roon niet op het veld staan in Dublin. De middenvelder die vaak de aanvoerdersband draagt bij La Dea raakt in de Coppa Italia-finale geblesseerd. Kort voor het einde van de wedstrijd moest hij het veld verlaten en niet veel later werd bekend dat ook de Europa League-finale te vroeg kwam. Succes behaalde Atalanta ook niet in die finale, want er werd tegen Juventus met 1-0 verloren. Dusan Vlahovic scoorde al na vier minuten de openingstreffer en het lukte niet om dat doelpunt ongedaan te krijgen.

Wat zegt De Roon?

"Ik moet positieve energie geven aan het team", zegt De Roon bewust van zijn nieuwe rol voor de camera's van de NOS. "Het enige dat telt, is dat we de wedstrijd willen winnen. Met of zonder mij, dat maakt niet uit. Het gaat erom dat we de beker veroveren. Wij zullen alles doen wat in onze macht ligt om dat te realiseren. Het zou mooi zijn. Het voelt niet helemaal zo, maar als ze winnen is de beker ook een beetje van mij."

Hoewel Bayer Leverkusen het gehele seizoen al ongeslagen is en een record greep door 51 wedstrijden op een rij niet te verliezen, ziet De Roon kansen. Echter heeft de middenvelder ook veel lof voor de prestaties van de manschappen van Xabi Alonso. "Het is zeker niet onmogelijk. Ze zijn met iets geweldigs bezig. Heel veel respect. Maar er moet een keer een einde komen aan die onoverwinnelijkheid. Wij gaan dat proberen en hebben er vertrouwen in. We hebben vaker iets gedaan wat niemand verwacht. We zijn er klaar voor."

Wat zegt Gasperini over het missen van De Roon?

Dat de Nederlandse middenvelder belangrijk is bleek wel uit de persconferentie van trainer Gian Piero Gasperini. "Het is heel jammer dat Marten niet mee kan doen", concludeert Gasperini tijdens het afsluitende persmoment voor de finale. "Vanwege de speler die hij is, maar vooral omdat hij het verdient om op het veld te staan. Hij heeft zoveel gegeven voor Atalanta. Het is zonde dat hij er bij de belangrijkste wedstrijd niet bij is. Ik ben heel blij dat hij hier bij ons is. Daar had ik ook geen twijfel over. Hij zal in de kleedkamer zijn en is er tijdens de wedstrijd, want hij is altijd een voorbeeldige aanvoerder voor ons wat betreft zijn gedrag en zijn kwaliteit op het veld."

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!