'Memphis vertrekt deze zomer transfervrij bij Atlético, PSV probeerde het al eens'

Memphis vertrekt transfervrij bij Atlético en PSV probeerde het al eens bij hem
22 mei om 14:05
Laatste update: 22 mei om 14:23

Memphis Depay vertrekt deze zomer transfervrij bij Atlético Madrid, zo meldt Fabrizio Romano. Het Eindhovens Dagblad voegt er interessante informatie aan toe. PSV probeerde het al eens bij de Oranje-international, maar of dat deze zomer weer gaat gebeuren is een grote vraag.

Het contract van Memphis zou deze zomer automatisch kunnen worden verlengd tot de zomer van 2025, maar Atlético heeft besloten om dit niet te doen. Het betekent dat de spits deze zomer transfervrij op zoek kan naar een nieuwe club. Tijdens het EK is de speler dus transfervrij. 

Waarom Atlético niet met Memphis doorgaat is niet officieel bekend. De aanvaller speelt nu anderhalf jaar bij de Rojiblancos en is over die periode meerdere keren geblesseerd geweest. Met name spierblessures teisterden het verblijf van Memphis in Madrid. In totaal speelde de Oranje-international veertig wedstrijden waarin hij dertien keer tot scoren kwam. Aanstaande zondag speelt Memphis zijn laatste wedstrijd in het shirt van Atlético, uit bij Real Sociedad.

Het betekent dat veel clubs de mogelijkheid krijgen om Memphis tegen verzachtende financiële omstandigheden in te lijven, aangezien er geen transfersom hoeft worden betaald. Volgens het ED zou PSV in het verleden al eens hebben geprobeerd om tot een deal te komen met hun voormalig aanvaller, maar dat kwam destijds niet van de grond. Of de Eindhovenaren het deze zomer weer gaan proberen, is de vraag.