Meer Farioli-nieuws: 'afkoopsom bekend, Ajax presenteert coach mogelijk donderdag'

Meer Farioli-nieuws: 'afkoopsom bekend, Ajax presenteert coach mogelijk donderdag'

22 mei om 18:12

Ajax heeft mondelinge overeenstemming bereikt met OGC Nice voor de aanstelling van Francesco Farioli als nieuwe hoofdtrainer. De Amsterdammers betalen volgens De Telegraaf naar verluidt 1,25 miljoen euro aan de Franse club.

De 35-jarige Italiaan wordt de eerste buitenlandse hoofdtrainer van Ajax sinds Morten Olsen in 1997. Na een akkoord met Farioli zelf, bereikten Ajax en OGC Nice woensdagmiddag mondeling overeenstemming over de overgang van de coach. Farioli staat nog tot de zomer van 2025 onder contract bij de Franse club.

De afspraken tussen Ajax en Nice en tussen Farioli en Ajax worden momenteel uitgewerkt door juristen. Er worden geen problemen verwacht bij de afronding van de deal. Technisch directeur Alex Kroes, directeur voetbal Marijn Beuker en hoofd scouting Kelvin de Lang namen een risico door de relatief onervaren Farioli te kiezen. Zijn cv bevat alleen het hoofdtrainerschap bij Fatih Karagümrük, Alanyaspor en OGC Nice.

Farioli gelooft in het project bij Ajax en neemt Daniele Cavalletto en Felipe Sanchez Mateos mee als assistenten. Dave Vos wordt de eerste assistent en Jelle ten Rouwelaar wordt de nieuwe keeperstrainer. Technisch commissaris Danny Blind en rvc-adviseur Louis van Gaal steunen de keuze voor Farioli.

Volgens het Algemeen Dagblad vliegt Farioli donderdag naar Amsterdam om zijn driejarig contract te ondertekenen en mogelijk gelijk gepresenteerd te worden.