Om deze redenen kiest Farioli voor Ajax en is Nice bereid om hem te laten gaan

Om deze redenen kiest Farioli voor Ajax en is Nice bereid om hem te laten gaan

22 mei om 18:29

Ajax is bijna rond met Francesco Farioli. De Amsterdammers hebben vrijwel een akkoord bereikt met OGC Nice over de overgang van de 35-jarige trainer en presenteren hem mogelijk donderdag al. Voetbal International zette uiteen waarom de Italiaan voor Ajax kiest én waarom Nice hem überhaupt laat gaan.

Waarom laat OGC Nice Francesco Farioli naar Ajax gaan?

De Italiaan volgt interim-trainer John van 't Schip op. Farioli en Nice wilden de deal pas na het seizoen afronden. Nu het seizoen voorbij is, kunnen de laatste details worden geregeld. Het contract van Farioli loopt nog tot medio 2025.

Ondanks dat Farioli Nice naar een vijfde plaats en Europees voetbal leidde, was een vertrek onvermijdelijk. De overname van Manchester United door eigenaar INEOS veranderde de prioriteiten. Naast Farioli vertrekt ook technisch directeur Florent Ghisolfi. Nice-president Jean-Pierre Rivère verwacht snel duidelijkheid over Farioli's opvolger. Bruno Génésio van Stade Rennais is de belangrijkste kandidaat.

Waarom wil Francesco Farioli naar Ajax?

Farioli ziet Ajax naar verluidt als een grote kans en bewondert Johan Cruijff. Hij past bij de voetbalfilosofie van de club en wil Ajax weer opbouwen. 'De jonge oefenmeester ziet Barcelona en Ajax als de ultieme clubs, die qua identiteit het best aansluiten bij zijn voetbalfilosofie', schrijft VI. Hij wil zijn assistenten Felipe Sánchez Mateos en Daniele Cavalletto meenemen. Ajax heeft vertrouwen in Farioli en wil hem snel binnenhalen. Ook krijgt Dave Vos een prominente rol in de staf en wordt Jelle ten Rouwelaar de nieuwe keeperstrainer.