Bologna bevestigt vertrek succescoach Motta, stap naar Juventus bijna officieel

Bologna bevestigt vertrek succescoach Motta, stap naar Juventus bijna officieel
23 mei om 13:23

Thiago Motta wordt de nieuwe hoofdcoach van Juventus. De deal is rond en zal binnenkort officieel worden aangekondigd, zo meldt Fabrizio Romano. Motta heeft Bologna geïnformeerd over zijn besluit om de club te verlaten na een fantastisch seizoen. Hij zal een contract tekenen bij Juventus dat loopt tot juni 2027.

Bologna heeft donderdag een verklaring afgegeven waarin zij bevestigen dat Motta heeft besloten zijn contract niet te verlengen. De club bedankte de coach voor zijn buitengewone werk en wenste hem het beste voor zijn verdere carrière.

"In deze twee jaar heb ik een goed voorbereide en winnende coach leren kennen", aldus voorzitter Joey Saputo. "Hij heeft het team een briljante speelstijl gegeven. De kwalificatie voor de Champions League bezorgt hem en alle spelers een plek in de geschiedenis van onze club. Ik had graag gezien dat hij bij Bologna bleef, maar ik kan hem en zijn staf alleen maar bedanken voor deze prachtige seizoenen en hem het beste wensen voor de toekomst."

Bij Juventus wordt Motta de opvolger van Massimiliano Allegri, die na een opmerkelijk agressief moment na afloop van de Coppa Italia-finale werd ontslagen. Allegri was tussen 2014 en 2019 en tussen 2021 en 2024 trainer van De Oude Dame.