Play-offs op komst: dit is wanneer de deelnemers voor het laatst Europees voetbal

Dit is wanneer Go Ahead en FC Utrecht voor het laatst Europees voetbal speelden

26 mei om 17:30
Laatste update: 26 mei om 17:13

Zondag staat de finale van play-off voor Europees voetbal op het programma. Na zondag weet men wie Nederland gaat vertegenwoordigen in de Conference League en VoetbalNieuws vertelt je wanneer de deelnemende ploegen voor het laatst in Europa uitkwamen.

Donderdagavond won Go Ahead Eagles met 1-2 op bezoek bij NEC en won FC Utrecht thuis met 3-1 te sterk voor Sparta Rotterdam. Op 26 mei nemen beide teams het tegen elkaar op en de winnaar daarvan gaat Europa in. Voor beide ploegen is het echter wel al enige tijd geleden dat zij daar uitkwamen.

FC Utrecht – 2019/20

Eind juli 2019. Utrecht begon vol hoop aan het nieuwe seizoen en in Europa was Zrinjski Mostar de eerste tegenstander op weg maar de Europa League groepsfase. De ploeg uit Bosnië had het zwaar in de Domstad, maar vertrok met een 1-1 gelijkspel. In kwam Utrecht nog op voorsprong en leek het allemaal de goede weg op te gaan. Echter scoorde de thuisploeg en in verlening werd het 2-1. Utrecht was uitgeschakeld al voor het seizoen eigenlijk was begonnen.

Go Ahead Eagles – 2014/15

Een sprookje, dat was het begin juli 2015. Go Ahead mocht Europa in, maar trof daar het Hongaarse Ferencváros. Na 1965 was het de eerste Europese wedstrijd voor de ploeg uit Deventer en niet zonder succes. In eigen huis werd het 1-1 en vol goede moed vertrok men een week later naar Budapest. 4-1 werd het en het sprookje van Go Ahead kwam al snel ten einde.