Farioli blijkt ware vakidioot: 'Ik sliep op de club als mijn familie er niet was'

Farioli blijkt ware vakidioot: 'Ik sliep op de club als mijn familie er niet was'
23 mei om 22:10

Francesco Farioli werd donderdag officieel gepresenteerd als nieuwe trainer van Ajax. In zijn eerste interview als Ajax-trainer oogt de 35-jarige oefenmeester gretig en en tactisch beladen.

Farioli ziet in Ajax een club die bij hem past. "Dat was precies mijn gevoel. Het voetbal waar ik van hou en het voetbal dat ik wil overbrengen op het veld komt hier vandaan. Dit is één van de weinige clubs ter wereld die zo’n duidelijk DNA heeft op het gebied van speelstijl. Net als het voetbal dat de fans willen zien. Het is een goede match tussen de club en mijn manier van denken en het voetbal waar ik van hou." 

De Italiaan wordt door veel spelers die met hem gewerkt hebben een ware vakidioot genoemd die constant bezig was met voetbal. Die bewering zet Farioli nog wat kracht bij met een opmerkelijke anekdote. "In Turkije en in Frankrijk sliep ik op de club als mijn familie er niet was. Ik wil geen tijd verspillen. Ik wil wakker worden, een koffietje pakken en dan gelijk aan de slag gaan. Ook als de dag wat langer duurde kon ik in de nacht nog aan de slag gaan. Het is dus zeker nodig om een bed klaar te zetten."

Farioli maakt zich bij de supporters vast geliefd en spreekt tijdens zijn interview met het clubkanaal van Ajax vol lof over Johan Cruijff. "Cruijff was natuurlijk één van de game-changers. Als voetballer en als trainer, in zijn tijd bij Ajax maar ook bij FC Barcelona. Voor alle trainers en voetballiefhebbers die na hem kwamen was het iemand om naar op te kijken. Zijn ideeën en filosofie kwamen eerst, daarna kwam het onderzoeken en daarna kwam de smaak. Vanaf dat moment wist ik dat voetbal een kwestie van smaak is."