Buitenlandse media over de aanstelling van Farioli als trainer bij Ajax

Buitenlandse media over de aanstelling van Farioli als trainer bij Ajax
23 mei om 21:05

Francesco Farioli werd donderdag door Ajax officieel benoemd als nieuwe hoofdtrainer. Dat nieuws is ook de buitenlandse media niet ontgaan. VoetbalNieuws.nl vertelt je wat buitenlandse media zeggen over de aanstelling van de jonge Italiaan bij Ajax.

"Na een succesvol seizoen bij de OGCN, waarmee hij op de 5e plaats eindigde in de Ligue 1, zal Farioli Ajax opnieuw moeten lanceren", zo schrijft L’Équipe. "Na een seizoen op de 5e plaats in de Eredivisie te zijn geëindigd en zonder enige titel, ver verwijderd van de ambities, gaat Ajax op zoek naar stabiliteit met de Transalpine. Sinds het vertrek van Erik Ten Hag, amper twee jaar geleden, hebben maar liefst vijf verschillende coaches de club doorlopen."

 Het Duitse Kicker is met name verrast over de jonge leeftijd van de nieuwe trainer van de Amsterdamse club. "Ajax Amsterdam herpositioneert zich aan de zijlijn – met een heel jonge trainer. Met Francesco Farioli komt een coach van net 35 jaar naar de oer-Hollandse club."

Het Italiaanse Gazzetta Dello Sport schrijft niet alleen over zijn leeftijd, maar ook over de roots van de trainer. "Voor Francesco Farioli eindigt het hoofdstuk van Nice, maar begint het prestigieuze met Ajax. De overeenkomst tussen de twee clubs is afgerond. Als de laatste details duidelijk zijn, begint het nieuwe pad in de Eredivisie voor de 34-jarige, als de eerste Italiaan die leiding geeft aan een historische club, de thuisbasis van totaalvoetbal."