'Manchester United voert informele gesprekken met mogelijke opvolgers van Ten Hag'

'Manchester United voert informele gesprekken met mogelijke opvolgers van Ten Hag'
23 mei om 22:25

De positie van Erik ten Hag bij Manchester United staat al een aantal maanden op de tocht. De club uit Manchester heeft inmiddels gesproken met een aantal potentiële vervangers voor Erik ten Hag, zo meldt ESPN.

Manchester United noteerde afgelopen seizoen zijn laagste resultaat ooit in de Premier League. Om zich nog te kwalificeren voor Europees voetbal moet de club zaterdag winnen van stadsgenoot Manchester City. De positie van Erik ten Hag op Old Trafford is na deze tegenvallende prestaties onzeker.

Volgens ESPN heeft United inmiddels contact opgenomen met een aantal kandidaten die Ten Hag zouden kunnen vervangen. Er zouden informele gesprekken gevoerd zijn met vier potentiële opvolgers: Thomas Tuchel, Mauricio Pochettino, Kieran McKenna en Thomas Frank. Tuchel en Pochettino zijn allebei transfervrij, nadat zij respectievelijk Bayern München en Chelsea hebben verlaten. 

McKenna is geen onbekende voor United. Eerder werkte hij als assistent van voormalig United-managers Jose Mourinho en Ole Gunnar Solskjaer. De trainer van Ipswich Town zou enthousiast zijn over de kans om terug te keren naar Old Trafford. 

De clubleiding van Manchester United heeft meermaals geweigerd om garanties te geven over de toekomst van Ten Hag bij Manchester United. Bronnen dichtbij Ratcliffe hebben aan ESPN laten weten dat er nog geen beslissing is genomen over de toekomst van de Nederlandse trainer bij de club en dat alle opties open blijven.