Rio Ferdinand voorspelt: 'Ten Hag wordt ontslagen na de FA Cup-finale'

Volgens Ferdinand wordt Ten Hag ontslagen na de FA Cup-finale
21 mei om 08:28

Erik ten Hag zal worden ontslagen door Manchester United, zelfs als hij de club naar een FA Cup overwinning leidt. Dit voorspelt oud-speler Rio Ferdinand op zijn YouTube-kanaal FIVEVoetbalNieuws.nl neemt je mee in zijn uitingen over de Nederlandse trainer.

Ten Hag had een zwaar seizoen bij Manchester United. Ondanks een 2-0 overwinning tegen Brighton in de laatste competitiewedstrijd, eindigde United als achtste en mist het waarschijnlijk Europees voetbal. Dit is de slechtste prestatie van de club in jaren. De enige kans om een Europa League plek te bemachtigen is door te winnen van Manchester City in de FA Cup finale.

Ferdinand denkt echter dat deze wedstrijd weinig verschil zal maken voor de toekomst van Ten Hag. "Hoe meer ik erover nadenk, winnen of verliezen, ik denk niet dat Ten Hag er volgend seizoen nog zal zijn," zei Ferdinand. "Ik zeg niet dat ik dat wil, maar ik denk dat de club een andere richting op zal gaan." Volgens Ferdinand is een gebrek aan een duidelijke speelstijl een van de grootste tekortkomingen van Ten Hag.

Ten Hag's positie wordt na de finale geëvalueerd door INEOS, de nieuwe eigenaar van de club. Ferdinand benadrukt dat Ten Hag's lot niet alleen afhangt van de uitkomst van de finale. "De prestaties van het team zijn zo slecht geweest. De meeste teams hebben te maken gehad met blessures, misschien niet in dezelfde mate als Manchester United," voegde hij toe. Ferdinand waarschuwt dat het gebrek aan consistentie in de speelstijl van het team een groot probleem is. "Ik blijf het zeggen, het prestatieniveau kan dalen, maar je speelstijl moet duidelijk zijn. Dat is het niet. Ik weet niet wie we zijn als team," zei Ferdinand.

Thomas Tuchel en Gareth Southgate worden genoemd als mogelijke vervangers voor Ten Hag. Ferdinand benadrukt dat de volgende manager van United een sterke tactische achtergrond moet hebben. "Als ik nu Manchester United was, en ik was INEOS, of ik adviseerde hen, dan zou ik op zoek gaan naar de beste coach," aldus Ferdinand.