Vaessen debuteert: dit zijn bekenden uit de Eredivisie in de selectie van Suriname

dit zijn bekenden uit de Eredivisie in de selectie van Suriname
23 mei om 22:40
Laatste update: 23 mei om 23:02

Etienne Vaessen maakt voor het eerst deel uit van de selectie van Suriname. De doelman van RKC kan op 5 juni zijn interlanddebuut maken tegen Saint Vincent & Grenadines.

Stanley Menzo maakte donderdag zijn selectie voor de komende interlands bekend. Suriname gaat in juni beginnen aan de kwalificatiecyclus voor het WK van 2026.

Waarom kan Vaessen voor Suriname uitkomen?

Vaessen maakte eerder dit jaar bekend dat hij voor een interlandloopbaan bij Suriname ging. De doelman is geboren in Breda, maar zijn opa is Surinamer. Hierdoor is Vaessen zelf voor een kwart Surinaams en mag hij voor het land uitkomen. Nu het papierwerk achter de rug is, kan de goalie zich gaan opmaken voor zijn debuut als international.

Eredivisie bekenden in selectie Suriname

Vaessen is niet de enige speler met ervaring in de Eredivisie die door Menzo is opgeroepen. Ook voormalig FC Utrecht-speler Gyrano Kerk en voormalig PEC Zwolle-speler Immanuel Pherai kunnen namens Suriname hun debuut gaan maken tegen Saint Vincent & Grenadines. In de selectie is er ook een plek voor oud-Eredvisie gedienden Sheraldo Becker, Stefano Denswil en Ridgeciano Haps.

Welke huidige Eredivisie-spelers spelen voor Suriname?

Bij het nationale elftal van Suriname spelen niet alleen spelers met een Eredivisie verleden, maar ook spelers die momenteel in Nederland actief zijn. Jeredy Hilterman wist met Willem II te promoveren en is de enige speler van Suriname die dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie actief was. Verder zitten Spartaan Djevencio van der Kust en Fortuna Sittard-speler Justin Lonwijk bij de selectie van Menzo.