Feyenoord verliest met tegenzin groot talent, Portugese club licht koopoptie

Feyenoord neemt afscheid van Frans talent
24 mei om 15:17

Tidjany Touré maakt definitief de overstap naar Gil Vicente in Portugal. De Franse aanvaller was al verhuurd aan de club, maar nu neemt Gil Vicente hem definitief over.

De 21-jarige Tidjany Touré kwam in 2022 van Paris Saint-Germain naar Feyenoord en begon in het Onder 21-team. Tijdens de winterstop werd hij verhuurd aan FC Dordrecht waar hij indruk maakte. Dit seizoen speelde hij op huurbasis voor Gil Vicente in de Primeira Liga, waar hij in 28 wedstrijden drie keer scoorde en één assist gaf. Zijn prestaties overtuigden de clubleiding van Gil Vicente om de koopoptie in zijn contract te lichten.

Feyenoord moet Touré met tegenzin laten gaan, aangezien de club graag met hem door was gegaan. Ook was er interesse van meerdere Europese clubs. Het is onbekend hoeveel Gil Vicente betaalt voor de jonge Fransman, maar hij zal tot 2027 bij de Portugese club spelen. Feyenoord wenst Touré veel succes in zijn verdere carrière.

Touré had bij Feyenoord nog een contract tot medio 2025. De Rotterdammers, die Touré graag hadden willen behouden, zien hem nu definitief vertrekken. Gil Vicente eindigde afgelopen seizoen op de twaalfde plaats in de Portugese competitie.