Dit zegt Nick Olij over zijn kansen op EK-deelname met het Nederlands elftal

Dit zegt Nick Olij over zijn kansen op EK-deelname met het Nederlands elftal
24 mei om 16:17

Sparta-doelman Nick Olij heeft zich ondanks de uitschakeling in de Europese play-offs met zijn club meteen gericht op het Nederlands elftal en de mogelijkheid om deel te nemen aan het EK. Hij is opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje en kijkt vol vertrouwen naar de strijd om een definitieve plek.

Nick Olij wil met Oranje naar het EK

"Ik ga me maandag melden. Dat is een feit. Wat daar verder uitkomt, zal ik moeten afwachten", zegt Olij in gesprek met De Telegraaf. "Ik ga gewoon de strijd aan. De eerste drie dagen ben ik sowieso daar en dan zien we het wel. Op voorhand ben ik heel blij dat ik daar aanwezig mag zijn vanuit een club als Sparta. Dat is iets wat niet normaal is en waar je als speler en als club trots op mag zijn."

Vier keepers in EK-voorselectie van Oranje

Naast Olij maken ook Justin Bijlow, Bart Verbruggen en Mark Flekken deel uit van de voorselectie. Die keepers hebben al diverse interlands op hun naam staan en waarschijnlijk een streepje voor op Olij. Toch is de Sparta-doelman vastbesloten om zijn beste beentje voor te zetten.

Ondanks de teleurstellende uitschakeling in de play-offs, waarin Olij met Sparta verloor van FC Utrecht, kijkt hij terug op een goed seizoen. "Het was helaas net niet goed genoeg voor de finale," zegt Olij. "Het was een goed seizoen, waarin ik een hoog niveau heb kunnen halen. Vorig jaar was alles top. Dit jaar heb ik het gewenste niveau gehaald wat ik van mezelf vraag."