'Geen 'gekke capriolen' in Amsterdam: grote spelers gaan Ajax deze zomer mijden'

'Geen 'gekke capriolen' in Amsterdam: grote spelers gaan Ajax deze zomer mijden'
24 mei om 17:15

Ajax moet de aankomende transferzomer realistisch zijn, aldus clubwatcher Freek Jansen van Voetbal International. Grote namen zullen sowieso niet gaan komen door de huidige situatie bij de club, stelt hij in de Pak Schaal Podcast.

Volgens Jansen zijn er binnen Ajax nog een aantal mensen die denken dat de club in 'de categorie-Mbappé' spelers kan gaan halen, maar zijn er meerdere redenen waarom grote spelers Amsterdam zullen mijden. "Die komen niet naar Ajax, want die zitten niet te wachten op de Europa League en een club waar totaal onduidelijk is of ze om het kampioenschap gaat spelen. Salaristechnisch gaat Ajax ook geen gekke capriolen uithalen." Ondanks vele uitdagingen ziet Jansen nog steeds mogelijkheden voor succes. "Toen spelers als Lasse Schöne kwamen, vielen mensen er ook niet van achterover. Je moet weer gaan bouwen."

"Farioli hoeft het maar een heel klein beetje goed te doen"
De nieuw aangestelde trainer Francesco Farioli is de eindverantwoordelijke in het Amsterdamse project. Hoewel sommigen denken dat het een lastig moment is om in te stappen, kan het ook positief uitpakken. "Je komt nu uit een tijdperk waarin Farioli het maar een heel klein beetje goed hoeft te doen", aldus Jansen. "Een corner die erin vliegt en iedereen zegt: eindelijk een trainer onder wie een corner aanvallend iets oplevert."

"Het creëren van enthousiasme is een belangrijke stap"
Farioli maakt een goede indruk volgens collega-journalist Lentin Goodijk, die werd uitgenodigd om met de Italiaanse coach in gesprek te gaan. Hij beschrijft Farioli als retorisch sterk en in staat om enthousiasme te creëren bij het team. "Het creëren van enthousiasme is een belangrijke stap om te zetten bij Ajax en dan moeten we daarna maar zien of zijn visie aanslaat", zegt Goodijk. "Wat je wel al ziet, is dat er heel veel duidelijkheid is. Spelers weten op alle momenten wat ze moeten doen en met dat zelfvertrouwen komen ze het veld ook op.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!