Enorme Farioli-kritiek: 'Ajax-DNA verdwijnt volledig door deze Italiaanse invasie'

Enorme Farioli-kritiek: 'Ajax-DNA verdwijnt volledig door deze Italiaanse invasie'

24 mei om 18:25

In de podcast Kick-Off van De Telegraaf hebben Mike Verweij en Valentijn Driessen hun mening gegeven over de aanstelling van Francesco Farioli bij Ajax. Verweij noemde Farioli een 'bevlogen man'. Driessen plaatste echter enorme vraagtekens bij de Italiaanse coach, ondanks zijn successen bij mindere Europese goden als OGC Nice, Alanyaspor en Fatih Karagümrük.

Volgens Driessen is het Ajax-DNA volledig verdwenen. "Er loopt helemaal niemand meer van Ajax rond daar. Het Ajax-DNA is volledig weg", aldus de chef-voetbal van de krant. "Ik weet nog goed dat Alex Kroes ook tegen ons heeft gezegd dat hij van Ajax weer Ajax wilde maken en ze zouden zelf alles in de hand houden. Er zou geen invasie meer komen en de trainer zou niet alles gaan bepalen."

"Een rookie van 35 die helemaal niets heeft gepresteerd en niks heeft gewonnen"
Driesssen vind dat daar helemaal niets van terecht is gekomen. "Er is een enorme Italiaanse invasie bezig en het Ajax-DNA is volledig verdwenen, bij het hele eerste elftal. Dat vind ik wel heel erg bezwaarlijk." Verweij wierp tegen dat dit niet helemaal waar is en dat trainers als Ronald de Boer en John Bosman wel betrokken worden. Driessen bekritiseerde echter de keuze om 1,5 miljoen te betalen voor een "rookie van 35 die nog helemaal niets heeft gepresteerd en niks heeft gewonnen. Z'n voorbeeld is Cruijff, maar toen Cruijff actief was, was hij nog helemaal niet geboren."

"Het wordt allemaal opzij gezet voor een invasie van wie eigenlijk?"
Verweij en Driessen waren het eens over de kritiek op het beleid van Ajax. "Je kunt heel veel jongens verzinnen die gewoon in de staf van het eerste elftal hadden kunnen zitten", aldus Driessen. "Michael Reiziger heeft het goed gedaan, maar dat wordt allemaal opzij gezet voor een invasie, ja, van wie eigenlijk? Wat hebben deze mensen bewezen?" Driessen vroeg zich af waarom er gekozen is voor Farioli en niet voor iemand met een beter trackrecord bij Ajax, zoals Wim Jonk. Verweij benadrukte dat Kroes heeft gezegd dat een type-Ten Hag ook problemen had kunnen ondervinden in de huidige chaos bij Ajax. Driessen vond echter dat een ervaren buitenlander beter zou zijn geweest.

Driessen stelde verder dat Farioli te veel macht krijgt binnen de selectie. "Zijn wil is wet. Dave Vos zou de tweede assistent zijn, maar daar komt natuurlijk niets van terecht. Je weet zelf, als wij hier met vier Italianen gaan zitten, dan hebben wij niets te zeggen en bepalen de Italianen het. Dan hebben ze Jelle ten Rouwelaar nog als keeperstrainer. Waar komt die in godsnaam vandaan? Omdat 'ie een blauwe maandag met Bart Verbruggen heeft gewerkt, die ook regelmatig een bal door z'n benen laat gaan?" Verweij vond dat Driessen overdreef. "Ze leveren zich toch niet uit aan Farioli? Het is niet zo dat Farioli zegt ik wil deze twaalf spelers voor 150 miljoen en die komen ook."

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!