'Deal met Burnley over afkoopsom: Kompany nieuwe trainer van Bayern München'

'Deal met Burnley over afkoopsom: Kompany nieuwe trainer van Bayern München'

25 mei om 12:48

Vincent Kompany wordt de nieuwe trainer van Bayern München. Transferexperts Fabrizio Romano en Florian Plettenberg weten te melden dat de deal tussen Bayern en Burnley rond is. Naar verluidt betalen de Duitsers een afkoopsom van tussen de tien en twaalf miljoen euro voor de Belg.

Een mondeling akkoord tussen Kompany en Bayern was er al even, maar nu zijn ook beide clubs eruit gekomen. De voormalig verdediger van onder meer Manchester City gaat een contract tot medio 2027 tekenen bij Der Rekordmeister. In de komende uren of dagen zal Kompany zijn handtekening onder het contract gaan zetten, dat hem de opvolger van Thomas Tuchel maakt.

'The saga is over', zo schrijft Sky Sports. De zoektocht van Bayern naar een nieuwe trainer was geen gemakkelijke. De club kreeg in de voorbije weken telkens nul op het rekest bij onder meer Xabi Alonso, Julian Nagelsmann, Unai Emery, Roger Schmidt en Roberto De Zerbi. De keuze voor Kompany is voor sommigen dan ook een opmerkelijke en een verrassing, des te meer omdat hij in het huidige seizoen met Burnley degradeerde naar de Championship.

De 38-jarige Kompany was voor zijn klus bij Burnley twee jaar lang trainer van RSC Anderlecht en heeft ervaring in de Bundesliga. Tussen 2006 en 2008 was hij als speler actief voor Hamburger SV.