Kompany hard op weg naar Bayern: bij deze ploegen stond de Belg al aan het roer

Kompany hard op weg naar Bayern: bij deze ploegen stond de Belg al aan het roer

25 mei om 14:54

Vincent Kompany is hard op weg naar Bayern München om daar trainer te worden. De Belg moet Thomas Tuchel op gaan volgen bij zijn derde klus als hoofdtrainer en VoetbalNieuws vertelt je waar de voormalig prof eerder al aan het roer stond.

Kompany is momenteel nog trainer van Burnley FC. De Engelse ploeg heeft echter een akkoord bereikt met Bayern over een transfersom van ongeveer tien miljoen euro. Hierdoor wordt de Belg één van de duurste managers ooit en staat hij voor een belangrijke stap in zijn carrière.

RSC Anderlecht - 2019-2022

In de zomer van 2019 streek Kompany neer bij Anderlecht. Eerst als speler-trainer en daarna als hoofdtrainer. Negentig wedstrijden stond de Belg aan het roer en niet zonder succes. Prijzen werden er niet gepakt, maar zijn dominante spel leverde wel tevreden gezichten op bij de supporters. Tweemaal haalde Anderlecht onder zijn leiding de kampioenspoule en in zijn eerste jaar werd de bekerfinale op strafschoppen verloren. Na twee seizoenen besloten beide partijen echter uit elkaar te gaan.

Burnley FC - 2022-heden

In Engeland had Kompany jarenlang naam gemaakt als speler. De verdediger behoorde tot de wereldtop en Burnley hoopte met de Belg de weg omhoog weer in te zetten. Kompany begon op het tweede Engelse niveau en binnen een jaar promoveerde Burnley terug naar de Premier League. Kompany werd uitgeroepen tot trainer van het jaar en werd in verband gebracht met topploegen zoals Chelsea en Tottenham Hotspur. De manager besloot te blijven, maar dit seizoen ging het minder. Burnley presteerde ondermaats en degradeerde terug naar het Championship. De enige prijs op het palmares van Kompany is dus de titel van het tweede Engelse niveau.