Ten Hag stunt: Manchester United wint de FA Cup ten koste van Manchester City

25 mei om 17:56
Laatste update: 25 mei om 18:20

Erik ten Hag heeft zaterdagmiddag voor een ware stunt gezorgd op Wembley. Manchester United won met 1-2 van stadsgenoot Manchester City. De Red Devils wisten daardoor voor de dertiende keer de FA Cup mee naar huis te nemen.

Manchester City begon zaterdag met Nathan Aké in de basis sterk aan de FA Cup finale tegen Manchester United. Het leek echter al snel alsof City nog niet hersteld was van het kampioensfeest. Er waren veel foute passes, slordigheden en een laag baltempo. Het was dan ook United dat het eerste doelpunt van de wedstrijd maakte. Alejandro Garnacho legde de bal erin, na een slordigheid van City-keeper Stefan Ortega en linksback Josko Gvardiol. En ook de 2-0 leek er kort daarna in te gaan dankzij Marcus Rashford. De goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Maar United liet zich niet kisten en scoorde binnen een minuut toch de 2-0. Rashford schoot de bal naar Garnacho, die vervolgens voorgaf op Bruno Fernandes. Het is Kobbie Mainoo die de bal er gemakkelijk inschiet na de voorzet van Fernandes. Ten Hag kon dus enigszins opgelucht de kleedkamer in.

De tweede helft begon zonder Nathan Aké. De Nederlander werd door Guardiola gewisseld voor Manuel Akanji. City draaide in de tweede helft de duimschroeven strak aan voor United, maar het strijdplan van Ten Hag hield stand. Erling Haaland kreeg in de 55ste minuut een grote kans voor The Citizens. Zijn bal eindigde hard op de lat. Tien minuten later wist ook Julián Álvarez een kans voor City niet te verzilveren. De invaller schoof de bal net naast het doel. In de 87ste minuut is het eindelijk raak voor de ploeg van Guardiola. Jeremy Doku trok naar binnen en schoot in de korte hoek, waarmee hij André Onana verraste. De spanning was dankzij deze aansluitingstreffer weer terug in de wedstrijd. United bleef stand houden in de laatste fase en sleepte zo zijn dertiende FA Cup in de clubhistorie binnen.

De afgelopen week sijpelden de berichten door dat Ten Hag ongeacht het resultaat van de finale zijn biezen bij United moest gaan pakken. Het is nog de vraag wat de plannen van de club uit Manchester zijn, maar door het winnen van de beker heeft Ten Hag in ieder geval een prijs aan zijn palmares kunnen toevoegen.