NAC Breda houdt Eredivisie-droom levend na ruime zege op FC Emmen

25 mei om 18:24

NAC Breda mag nog altijd dromen van promotie naar de Eredivisie. De club uit Breda won met 0-3 op bezoek bij FC Emmen en zal nog één horde moeten overwinnen om daadwerkelijk terug te keren op het hoogste niveau.

NAC begon direct goed aan de wedstrijd tegen FC Emmen. De club uit Breda kreeg al na acht minuten spelen een grote kans. Na een corner wist Oldrup Jensen de bal op de paal te koppen en daarmee bijna de 1-0 erin te leggen. Vier minuten later kwam die vroege goal dan toch. Jan van den Bergh speelde een lange bal naar Sigurd Haugen, waarna Haugen deze teruglegde op Aimé Omgba. Vervolgens kwam de bal terug bij Haugen en wist de spits deze in het net te leggen. En in de veertiende minuut maakte Van den Bergh ook de 2-0 voor NAC. De Belg kopte de bal in het net na een corner. Tien minuten voor rust leek ook de 3-0 voor NAC nog in het net te gaan, maar Omgba zag zijn schot geblokt worden. Naast kansen en doelpunten stond de wedstrijd in het eerste bedrijf ook in het teken van de vele overtredingen.

Na een slechte eerste helft van de thuisploeg moest Emmen uit een ander vaatje tappen om de Eredivisiedroom levend te houden. Zo kwamen de Emmenaren ook uit de kleedkamer, want de eerste tien minuten na rust domineerde de thuisploeg. Toch was het niet Emmen, maar NAC die de volgende treffer noteerde. Roy Kuijpers zat totaal niet in de wedstrijd, maar wist op fenomenale wijze de 0-3 op het scorebord te zetten. Vanaf een meter of 25 besloot de spits uit te halen en schoot hij de bal over, de ver uit zijn doel gekomen, Eric Oelschlagel heen. In 65ste minuut leek het allemaal nog erger te worden voor Emmen nadat Omgba voor 0-4 leek te zorgen. Haugen stond bij de aanval echter buitenspel waardoor de treffer geen doorgang vond. FC Emmen leek na de treffer van NAC de hoop op een goede afloop op te hebben gegeven. De ploeg uit Drenthe creëerde bij vlagen nog een mogelijkheid, maar het geloof was volledig uit het elftal van Alfons Arts. De wedstrijd werd door beide ploegen rustig uitgespeeld en echte kansen werden niet meer genoteerd.

Voor NAC wacht nu de finale van play-offs voor promotie naar de Eredivisie. Over twee wedstrijden zal het team uit Breda wel nog moeten afrekenen met Excelsior of ADO Den Haag.