Negatieve primeur voor Guardiola na FA Cup winst van Manchester United

Negatieve primeur voor Guardiola na FA Cup winst van Manchester United

25 mei om 18:45

Zaterdagmiddag wist Manchester United beslag te leggen op de FA Cup. Het elftal van Erik Ten Hag won met 1-2 in een sfeervol Wembley van stadsgenoot Manchester City. De zege van United zorgde voor een negatieve primeur voor City-trainer Josep Guardiola.

Guardiola is sinds de zomer van 2016 trainer van Manchester City en kende bij The Citizens de nodige successen. Zo werd vorig seizoen de treble veroverd door het winnen van de Premier League, Champions League en de FA Cup. Dit seizoen kon Guardiola de FA Cup niet prolongeren en dat zorgde voor een pijnlijke primeur voor de oefenmeester.

Manchester City verloor onder Guardiola tot zaterdag geen enkele binnenlandse bekerfinale. De finale van zaterdag tegen United betekende de eerste nederlaag voor Guardiola in een bekerfinale. In totaal speelde City onder leiding van de Spanjaard vier keer een Carabao Cup-finale die winnend eindigde. In 2019 en 2023 legde Guardiola met City beslag op de FA Cup. Dit seizoen wist Guardiola geen van de binnenlandse bekerfinales te winnen. 

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!