Dit verwacht goede bekende Ryan Babel van Fransesco Farioli bij Ajax

Dit verwacht goede bekende Ryan Babel van Fransesco Farioli bij Ajax
26 mei om 10:03

Ryan Babel heeft veel vertrouwen in Francesco Farioli als nieuwe trainer van Ajax. Babel speelde in Turkije tegen teams van Farioli en was onder de indruk van diens aanpak. De voormalig Oranje-international sprak op Instagram positief over Farioli's aanstelling.

"Speelde topvoetbal met zijn team in Turkije. Hoge verwachtingen van hem", schreef Babel. In gesprek met ESPN ging hij verder in op zijn bewondering voor de Italiaan. "Farioli coachte twee laagvliegers", aldus Babel. "De spelers in zijn team waren geen topvoetballers, maar hij wist altijd het maximale uit zijn teams te halen. Iedereen kende zijn taken en voerde ze goed uit. Dat laat zien dat hij een goede coach is."

Babel, destijds speler van Galatasaray en Eyüpspor, vond het verrassend om tegen Farioli te spelen. "Over het algemeen zijn Turkse middenmoters hele vervelende ploegen om tegen te spelen. De meeste gaan met elf man voor het doel liggen", vertelt Babel. "Tegen zijn teams verbaasde ik mij altijd enorm. Hij wilde altijd hoog drukzetten en bouwde van achteruit op vanaf de keeper. Voor ons als topploeg was het moeilijk om druk op hen te krijgen. Ze kwamen er telkens goed uit en vonden de vrije man. Je zag duidelijk dat ze heel goed getraind waren."

Babel hoopt dat Farioli bij Ajax de tijd krijgt om te bouwen. "Ajax heeft op dit moment een paar moeilijke jaren achter de rug. Het niveau moet vele malen omhoog, maar het positieve daaraan is dat Ajax helemaal opnieuw kan beginnen met bouwen."

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!