Wanneer speelde FC Utrecht voor het laatst Europees voetbal?

Wanneer speelde FC Utrecht voor het laatst Europees voetbal?
26 mei om 11:30
Laatste update: 26 mei om 17:30

FC Utrecht heeft de uitgelezen kans om voor het eerst sinds jaren weer Europees voetbal te gaan spelen. De Domstedelingen nemen het zondagavond op tegen Go Ahead Eagles, in de finale van de play-offs. VoetbalNieuws.nl vertelt je wanneer FC Utrecht voor het laatst Europa in mocht.

Utrecht kwalificeerde zich voor de play-offs door als zevende te eindigen in de Eredivisie. In de halve finales werd afgerekend met Sparta Rotterdam. Door treffers van Ryan Flamingo, Sam Lammers en Victor Jensen stond er een 3-1 zege op het scorebord. In de finale wacht dus Go Ahead, dat ietwat fortuinlijk met 1-2 won bij NEC. De uiteindelijke winnaar van de play-offs plaatst zich voor de tweede voorronde van de Conference League.

Laatste keer Europees voetbal FC Utrecht

De laatste keer dat Utrecht in Europa speelde, was in het seizoen 2019/2020. Toen bestond de Conference League nog niet en ging Utrecht als play-offwinnaar de tweede voorronde van de Europa League in. Dat werd echter een enorme ontnuchtering. Utrecht speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Zrinjski Mostar uit Bosnië en Herzegovina en verloor er uit met 1-2. Daardoor was het Europese seizoen al voor de start van de groepsfases ten einde.

Utrecht in de groepsfase van de Europa League

De laatste keer dat Utrecht in een Europees hoofdtoernooi speelde, was in het seizoen 2011/2012. Na drie kwalificatierondes te hebben overleefd, speelde de ploeg van toenmalig coach Ton du Chatinier in de groepsfase van de Europa League tegen onder meer Liverpool, Napoli en Steaua Boekarest. Utrecht werd vierde en werd dus ook uitgeschakeld, maar speelde vijf keer gelijk en verloor slechts eenmaal.