Dit verwacht KNVB-directeur Nigel de Jong van Oranje op het EK 2024

Dit zegt KNVB-directeur Nigel de Jong over het aanstaande EK met Oranje
26 mei om 11:36

Nigel de Jong, de technisch directeur van de KNVB, kijkt uit naar het vormen van een hechte groep binnen het Nederlands elftal op het EK, zo vertelt hij in een interview met de NOS. De Jong zal de internationals maandag verwelkomen op de KNVB-campus in Zeist en hoopt bij te dragen aan een goede harmonie in de selectie. Volgens hem is er op het eindtoernooi in Duitsland geen specifieke doelstelling.

De Jong, die als speler bekend stond om zijn harde speelstijl, benadrukt het belang van een goed collectief. "We moeten een goed collectief zijn. In harmonie spelen om succesvol te kunnen zijn", stelt hij. Ondanks het ontbreken van sterspelers zoals Kylian Mbappé bij Frankrijk of Harry Kane bij Engeland, blijft De Jong optimistisch. "Op een toernooi moet je altijd voor het hoogst haalbare gaan", zegt hij. "Met die mindset gaan we het EK in."

De voormalig middenvelder neemt zijn rol serieus en is vastbesloten om bij te dragen aan het succes van Oranje. "Mijn eigen ervaringen wil ik vooral meegeven aan de huidige spelers", zegt De Jong. Hij hoopt dat de saamhorigheid binnen de groep zal bijdragen aan een succesvolle EK-campagne. De Jong zal tijdens de voorbereiding vaak aanwezig zijn bij de trainingssessies, zowel in Zeist als tijdens het trainingskamp in Wolfsburg.

Daar zal bondscoach Ronald Koeman uiteraard de trainingen gaan leiden. "Ik ga nu voor honderd procent voor deze bondscoach", benadrukt De Jong, die ook weet dat er druk op een trainer heerst, mochten de resultaten onverhoopt tegenvallen. "Dat is een code in de voetballerij, dat hoef je niet eens uit te spreken tegen elkaar, want dat weet iedereen al. Daarom hoeven we aan de voorkant geen doelstelling af te spreken. Het belangrijkste is om ons goed voor te bereiden en te proberen die beker te winnen."

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!