Kieft: deze Oranje-international zet Koeman voor een dilemma op het EK

Wim Kieft is lovend over Oranje-international Teun Koopmeiners van Atalanta
24 mei om 19:42

Wim Kieft is diep onder de indruk van Teun Koopmeiners na de Europa League-winst van Atalanta Bergamo. Hij noemt Koopmeiners een voorbeeld voor veel spelers uit de Eredivisie en denkt dat bondscoach Ronald Koeman tijdens het aankomende EK voor een dilemma op het middenveld staat.

In zijn column voor De Telegraaf schrijft Kieft dat Koopmeiners "werkelijk een geweldige wedstrijd" speelde in de Europa League-finale tegen Bayer Leverkusen. Hij prijst de ontwikkeling van Koopmeiners sinds zijn overstap van AZ naar Atalanta in de Serie A. "Als je ziet hoe hij zich in Italië heeft ontwikkeld. Na AZ haakte hij op een hoger niveau aan bij Atalanta in de Serie A en helpt zijn ploeg inmiddels naar een hoger niveau te tillen met zijn inbreng. Als je ziet wat voor arbeid hij verzet", aldus Kieft.

"Koopmeiners moet een voorbeeld voor spelers uit de Eredivisie zijn die zich koning wanen"
Kieft vindt dat Koopmeiners een zeer complete speler is geworden in Italië. "Koopmeiners moet een voorbeeld zijn voor veel spelers uit de Eredivisie die zich de koning wanen en hun neus ophalen voor Atalanta en alleen maar dromen van clubs als Juventus, Internazionale of AC Milan. Tijjani Reijnders, ook afkomstig van AZ, is een uitzondering als je ziet hoe hij zich in zijn eerste seizoen heeft gemanifesteerd bij AC Milan."

Volgens Kieft zorgt Koopmeiners' ontwikkeling voor een dilemma bij Koeman. "In ieder geval maakt Koopmeiners het Koeman lastig en dat is toch wat je wilt als bondscoach: iets te kiezen hebben. En wie bij Oranje binnenkomt met een Europese hoofdprijs is iemand. Dat zou Veerman mee moeten nemen in zijn keus voor een nieuwe uitdaging na z'n gloriejaar bij PSV. Kies voor je sportieve ontwikkeling, zet geld niet op de eerste plaats en weet dat de keus voor een topclub boven een ontwikkelingstraject bij een subtopper zomaar einde carrière kan zijn."

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!