Deze 121-voudig international hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen

Deze 121-voudig international hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen

26 mei om 13:35
Laatste update: 26 mei om 13:36

Leonardo Bonucci speelt zondag zijn laatste duel als voetballer. De verdediger heeft bekend gemaakt om bij Fenerbahçe een punt achter zijn carrière te zetten.

Begin dit jaar kwam Bonucci bij Fenerbahçe terecht na ongelukig verblijf bij Union Berlin. Ook het huwelijk met de Turkse club was geen uiterst gelukkige. Slechts zeven keer speelde de Italiaan voor Fenerbahçe. Zondag kan hij voor de laatste keer in actie komen wanneer Fener het opneemt tegen Istanbulspor. Bij een nederlaag van Galatasaray kan Fenerbhçce zelfs nog kampioen van Turkije worden.

 Bonucci kent een impossante loopbaan en maakte in 2006 zijn debuut in de Serie A namens Internazionale. Vervolgens speelde de verdiger voor Treviso, Pisa, Genoa, Bari, Juventus, AC Milan en opnieuw Juventus. Hierna ging de verdediger zijn heil beproeven in het buitenland bij Union Berlin en Fenerbahçe.

In zijn carrière kwam Bonucci 121 keer in actie voor Italië. Met zijn thuisalnd won de verdediger in 2021 het EK, door in de finale Engeland te verslaan met strafschoppen.