Wat staat er nog op het spel in de laatste speelronde van de Serie A?

Degradatiespanning in Italië op laatste speeldag in de Serie A

26 mei om 17:00
Laatste update: 26 mei om 16:53

Waar de meeste competities al op het eind zijn, worden zondag de laatste beslissingen in de Serie A genomen. Hoewel de strijd om de titel en Europees voetbal wel gestreden lijkt, is er zeker onderin nog genoeg om voor te spelen. VoetbalNieuws.nl vertelt het je. 

Dit seizoen is het bovenin het klassement van de Serie A vrijwel nooit echt spannend geweest. Internazionale is met een ruime voorsprong kampioen van Italië geworden. Stadsgenoot AC Milan werd tweede en Juventus completeerde de top drie. In theorie kan Lazio zich nog plaatsen voor de Champions League. Vanwege het grote doelpuntenverschil met AS Roma, lijkt plaatsing in de Champions League in de praktijk onhaalbaar voor Lazio. 

Vooral onderin is de competitie nog behoorlijk spannend. Salernitana en Sassuolo weten hun noodlot al. Beide clubs zijn volgend seizoen actief in de Serie B. In Italië degraderen de onderste drie ploegen. De strijd om de bevreesde plek achttien is in volle gang. Voor vier ploegen hangt het zwaard van Damokles nog boven hun hoofd en kan zondag de laatste wedstrijd in de Serie A zijn. Empoli staat momenteel op de achttiende plek met 33 punten en een doelsaldo van -26. Ook Udinese moet nog altijd rekening houden met een eventuele degradatie met slechts één punt meer dan Empoli. En ook Frosinone zal zondag alles op alles zetten om degradatie te voorkomen. Zij hebben op dit moment twee punten meer dan Empoli. De nummer 16 en nummer 17 spelen zondagavond tegen elkaar.

Dan is er ook nog Cagliari. De ploeg heeft al alle 38 wedstrijden afgewerkt en staat op dit moment op een veilige vijftiende plek. De ploeg heeft maar drie punten meer dan de nummer achttien. Ondanks de wedstrijd meer hebben Cagliari en Empoli hetzelfde doelsaldo, waardoor degradatie nog altijd boven het hoofd van Cagliari zweeft. 

Wedstrijden om degradatie in de Serie A

20.45 uur: Empoli - AS Roma
20.45 uur: Frosinone - Udinese