VI: Priske 'hoog' op lijst van Feyenoord, club wil volgend weekend duidelijkheid

VI: trainer 'hoog' op lijst van Feyenoord, club wil komend weekend duidelijkheid

27 mei om 07:30
Laatste update: 27 mei om 07:53

De interesse van Feyenoord in Brian Priske is na berichtgeving uit Denemarken zeker concreet, stelt Voetbal International. De Rotterdammers zullen wel een afkoopsom moeten neerleggen van enkele miljoenen euro's en de club wil komend weekeinde duidelijkheid hebben over de nieuwe trainer. 

Navraag vanuit het kamp van VI bevestigt dat de interesse in Priske zeker niet wordt ontkend. Sparta Praag verlengde in oktober van vorig jaar nog met de trainer, die tot 2026 vast ligt. Feyenoord zou in Priske een interessante trainer zien, maar daarvoor zal wel de portemonnee worden getrokken. 'Hoewel de afkoopsom minder zal zijn dan de negen miljoen die Feyenoord kreeg voor Arne Slot', luidt het oordeel. 

Algemeen directeur Dennis te Kloese was de afgelopen dagen in Mexico voor de bruiloft van Santiago Gimenez, maar de bestuurder van de Rotterdammers heeft al een verleden met Priske. 'Priske staat er intern goed op. Te Kloese kent hem nog uit de tijd dat deze Deense coach werkzaam was voor FC Midtjylland', aldus VI. Wel is het opvallend stil in de havenstad. 'Ook intern bij de club valt op dat de directeur zijn kaarten stevig tegen de borst houdt. Er lekt weinig uit, behalve interesse in spelers.'

Met het definitieve vertrek van Slot is er haast geboden bij de onderhandelingen van Feyenoord. Volgens VI zullen die niet lang meer duren. 'Hoewel er volgens ingewijden ‘nog lang geen witte rook is’ weten ze wel dat de Rotterdammers komend weekeinde hun nieuwe trainer bekend hopen te maken.'

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!