Wie is Mathias Delorge, het Belgische talent dat op de radar van Feyenoord staat?

Wie is Mathias Delorge, het Belgische talent dat op de radar van Feyenoord staat?

27 mei om 13:16

Mathias Delorge Knieper, geboren op 31 juli 2004 in Sint-Truiden, België, is een veelbelovende Belgische voetballer die momenteel speelt voor Sint-Truidense VV (STVV). Als aanvallende middenvelder heeft Delorge al indruk gemaakt in de Jupiler Pro League en staat nu op de radar van Feyenoord. Wie is Delorge precies? VoetbalNieuws.nl schetst een portret.

Carrière Mathias Delorge

Feyenoord club toont interesse in het negentienjarige talent, maar wacht mogelijk eerst de komst van een nieuwe trainer af voordat zij verdere stappen ondernemen. Delorge begon zijn voetbalcarrière in de jeugdopleiding van Heers VV voordat hij in 2011 overstapte naar de jeugdopleiding van STVV. Zijn talent werd al snel opgemerkt en in november 2020 trainde hij voor het eerst mee met de eerste ploeg. Twee maanden later, op zestienjarige leeftijd, ondertekende hij zijn eerste profcontract bij STVV. In april 2022 maakte hij zijn profdebuut in de Jupiler Pro League, waar hij in de laatste wedstrijd van het seizoen inviel voor Christian Brüls.

Na een gescheurde meniscus in de zomer van 2022 werd Delorge in januari 2023 uitgeleend aan Lierse Kempenzonen. Daar maakte hij indruk in de promotie-playoffs, waar hij zijn eerste profgoal scoorde en regelmatig in de basis stond. Bij zijn terugkeer naar STVV wist hij zich opnieuw te onderscheiden onder de nieuwe trainer Thorsten Fink, met een goal en meerdere assists in de eerste competitiewedstrijden van het seizoen 2023/24.

Feyenoord toont interesse in Mathias Delorge

Feyenoord, dat momenteel ook bezig is met het aantrekken van andere talentvolle spelers zoals Omari Hutchinson (Chelsea) en Chris Kevin-Nadje (Versailles), ziet in Delorge een veelbelovende versterking voor de toekomst. Met zijn prestaties als verdedigende middenvelder, één doelpunt en vijf assists dit seizoen, heeft Delorge laten zien dat hij van grote waarde kan zijn. Zijn flexibiliteit en spelinzicht maken hem een interessante speler voor de Rotterdammers, vooral gezien hun ambitie om jong talent te integreren in het eerste elftal.

Het is nu wachten op verdere ontwikkelingen vanuit Rotterdam, waar technisch directeur Dennis te Kloese zijn kaarten stevig tegen de borst houdt. Afhankelijk van de aanstelling van een nieuwe trainer, mogelijk Brian Priske, zou de overgang van Delorge naar Feyenoord realiteit kunnen worden.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!