Van Dijk spreekt zich uit: dit zegt de aanvoerder over Oranje en gesprekken met Slot

Van Dijk spreekt zich uit: dit zegt de aanvoerder over Oranje en gesprekken met Sl
27 mei om 17:55

Virgil van Dijk kijkt uit naar het EK. De Nederlander zal als aanvoerder aan de aftrap staan en heeft hoge verwachtingen. VoetbalNieuws vertelt je hoe de aanvoerder naar zijn kansen kijkt en praat je bij over zijn eerste ontmoeting met Arne Slot.

Nog drie weken en dat gaat het EK van start. Van Dijk melde zich maandag in Zeist om met de andere spelers aan de slag te gaan. Het Nederlands elftal gaat zich de komende weken voorbereiden en Van Dijk heeft hoge verwachtingen.

Hoe schat Van Dijk de kansen van Oranje op het EK in?

Van Dijk denkt dat Nederland ver kan komen. "We gaan er alles aan doen, maar je moet ook realistisch zijn. Ik heb er in ieder geval zin in", zegt de aanvoerder van Oranje tegen de NOS. "We hebben een tijd niet gespeeld, dus ik begrijp wel dat mensen twijfelen over onze kansen. Maar ik zie de kwaliteit in deze selectie."

Na het EK zal Van Dijk zich weer melden bij Liverpool waar dan Slot voor de ploeg zal staan. Beide Nederlanders spraken onlangs al met elkaar beaamt Van Dijk. "Dat voelde goed. We hebben van alles besproken. Over de selectie, maar ook over mijn persoonlijke situatie", zegt Van Dijk die aangeeft ook komend jaar definitief bij Liverpool te spelen. "Ik ben en blijf aanvoerder en heb nog een jaar contract."