Weerzien tussen tegenstander: dit is wanneer Van Dijk en Slot samen op het veld stonden

Weerzien tussen tegenstander: dit is wanneer Van Dijk en Slot samen op het veld st
19 mei om 09:39

Arne Slot wordt spoedig gepresenteerd als manager van Liverpool. De Nederlander zal het stokje overnemen van Jürgen Klopp en treft in Engeland meerdere landgenoten, waaronder aanvoerder Virgil van Dijk. VoetbalNieuws vertelt je wanneer zij samen op het veld stonden.

Slot is officieel nog niet benoemd tot manager van Liverpool, maar achter de schermen is het een done deal. De Nederlander heeft zijn vertrek bij Feyenoord al aangekondigd en in Engeland rekent men op zijn komst. Zondag is het voor beide managers hun laatste optreden bij hun huidige ploeg.

Wanneer stonden Van Dijk en Slot samen op het veld?

In 2013 nam FC Groningen het in eigen huis op tegen PEC Zwolle. Bij de thuisploeg stond een 21-jarige verdediger in de achterhoede, namelijk Van Dijk. De verdediger wist toen nog niet wat voor carrière er in het verschiet zou liggen, maar kreeg in de tweede helft te maken met een opvallende middenvelder. Youness Mokhtar werd vervangen en voor hem in de plaats kwam een 34-jarige Slot. De middenvelder stopte aan het eind van dat seizoen met voetballen, maar speelde dus nog twintig minuten tegen zijn aanstaande aanvoerder.

Groningen wist uiteindelijk met 1-0 te winnen door een doelpunt in de slotfase. Michael de Leeuw tekende in de blessuretijd voor de winnende en zorgde er voor dat Van Dijk een feestje kon bouwen. Eind van dat seizoen vertrek de verdediger naar Celtic.