Oude bekende keert terug: Bosschaart nieuwe trainer van Feyenoord Onder 21

Pascal Bosschaart nieuwe trainer Feyenoord Onder 21
28 mei om 10:30

Feyenoord heeft Pascal Bosschaart als de nieuwe trainer van het hoogste jeugdteam aangesteld. De oud-speler tekent een contract van twee jaar. Het afgelopen seizoen was Bosschaart actief als trainer bij FC Dordrecht.

Daarmee heeft Feyenoord het volgende gat in de staf gedicht. Huidige trainer Melvin Boel en de Rotterdammers besloten eerder al aan het einde van het seizoen uit elkaar te gaan. Daarmee was er naast de vacature als hoofdtrainer ook een openstaande vacature bij het hoogste jeugdelftal. Die is met de komst van Bosschaart nu gevuld.

'Na een prachtig seizoen bij FC Dordrecht voelt dit als een mooie volgende stap', zo zegt de oud-speler van Feyenoord op de clubwebsite. 'Er liggen hier op Varkenoord de komende seizoenen voor zowel mijzelf als voor het team mooie uitdagingen klaar. Uiteraard blijft de hoogste prioriteit om zoveel mogelijk spelers af te leveren aan Feyenoord 1. Maar het moge duidelijk zijn dat we als ploeg ook weer voor het hoogst haalbare zullen gaan.'

Voor Bosschaart is het dus een terugkeer op het oude nest. Als jeugdspeler van Feyenoord doorliep de verdediger menig jeugdteam, voor hij via FC Utrecht terugkeerde in Rotterdam. Na zijn actieve carrière als voetballer werkte hij onder andere als assistent en interim-trainer bij IJsselmeervogels en bij Cambuur. Eind 2022 stond Bosschaart vier wedstrijden aan het roer in de Eredivisie als interim-trainer. Met de Friese club verloor hij toen alle wedstrijden.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!