Thomas Vermaelen praat met Ajax om de coach van Jong Ajax te worden

'Oud-verdediger voert gesprekken om nieuwe coach van Jong Ajax te worden'

28 mei om 12:14
Laatste update: 28 mei om 12:17

In de zoektocht naar een nieuwe trainer voor het beloftenelftal is Ajax uitgekomen bij Thomas Vermaelen. De Amsterdammers voeren momenteel gesprekken met de Belg, die in Amsterdam zijn sporen heeft verdiend als verdediger. Dat melden De Telegraaf en Voetbal International.

Tussen 2005 en 2009 speelde Vermaelen bij Ajax. De momenteel 38-jarige voormalig mandekker wordt gezien als een opkomend trainerstalent en zou dus bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie aan de slag kunnen. Technisch directeur Alex Kroes behartigte als zaakwaarnemer bij SEG ooit zijn belangen. Sinds vorig jaar zomer coacht Vermaelen het nationale Onder 20-elftal van België. Daarvoor was hij een jaar assistent van bondscoach Roberto Martínez bij De Rode Duivels.

Bovendien is Vermaelen bij België Onder 18 assistent van oud-AZ'er Sébastien Pocognoli. Volgens De Telegraaf is de Belgische voetbalbond nog niet op de hoogte van het feit dat Vermaelen gesprekken voert met Ajax, maar is hij daar ook parttime in dienst. Aangezien Ajax Dave Vos, de vorige coach van Jong, heeft doorgeschoven naar het eerste elftal, is er op De Toekomst een vacature vrijgekomen.

Ajax hoopt naar verluidt snel duidelijkheid te kunnen geven. Wanneer dat niet lukt, lijkt de club intern naar een oplossing te zoeken.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!